Üdvözlet! Ez a MADÁRLESEN! Szép nap ígérkezik, a nap süt, a madarak csiripelnek... Apropó madarak! Most a fecskének egy másik faját mutatnám be, ha megengeditek: a molnárfecskét! Kösz a Wikinek, és a youtubenak!

Egy közepes termetű madárkánkról lenne szó, ugyanis 13 centiméter a hossza, és 13 gramm-tól egészen 23-ig elérhet a testsúja. Hátuk kékes színű, begyük és hasuk pedig fehér. A lábaikat úgynevezett pihetollak borítják. Repülő rovarokkal táplálkozik, 1-2 évig él.

A költési időszak májustól szeptemberig tart. Van olyan, hogy ez alatt kétszer, sőt háromszor is költenek. Az agyagból készült fészekben egy ilyen alkalommal 4-5 fehér tojás jön világra. Ezek 3-4 hetes korukban kirepülnek. Ilyenkor tollazatuk még barnás-fekete színű. A nyári időszakban Eurázsiában bárhol megtalálható. Télen főképpen afrikában tartózkodik. Magyarországon rendszeres fészkelő.

Szerző: thommyboy'COM  2010.03.28. 08:29 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr331874222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása