Üdvözlet! Ez itt a MADÁRLESEN! Az első alkalommal írok, várok kommenteket, mit csinálok rosszul, mit nem! Nagyon örülök, hogy itt vagy, de ha már itt vagy olvasgasd el a blogomat!  Az első bemutatásra kerülő madár az ökörszem. Köszönet a segítségért a wikipédiának, meg Herman Ottó könyveinek!

   Egy apró termetű madárral van dolgunk, alig 9-10 centiméter, és 7-12 gramm! Világos, úgynevezett fahéjbarna színű a tollazata. Aprócska farkát jellegzetesen felcsapja, ugyanis mindig előredől, így egyensúlyoznia kell. Mint sok más állat, ő is a farkával egyensúlyozik. Főképpen rovarokkal, és pókokkal táplálkozik, de nagyon örül annak is, ha talál bábokat, vagy petét. Ezeket a rözserakásokban kutatják. Ezeket kicsit íves, de amúgy hegyes, rövid csőrével szedegeti fel.

  Fészke gallyakból, beljebb mohákból, és legbeljebb tollakból áll. Áprilistől júliusig tart a költési időszaka. Évente kétszer hat-hét aprócksa, piros pöttyökkel tarkított tojás jön világra, amiken tizennégy napon kotlik. Leffőbbképpen Eurázsiában honos de előfordulnak Észak-Amerikában is. Rendszeresen fészkel Magyarországon. Nem vonuló.


Most megy :
Vivaldi - Spring


Mp3 letöltés | LetoltesKereso.hu
Szerző: thommyboy'COM  2010.03.27. 08:17 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr361872140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása