Üdvözlet a MADÁRLESEN!  A mostani témánk a vörösbegy, amit ha meghallassz, azonnal azt gondolod: "Ezt a nevet már hallottam!". De valószínűleg nem láttál még ilyesféle állatot!

   Ez a madár 14 centiméteres, és körülbelül 19,5 gramm. Háta barnás, hasa fehér, begye (ahogy  a neve is mondja) vörös. Szereti az erdőket, és a fás kerteket. Rovarokat, férgeket, bogyókat és magvakat eszik. Pár évig él csak, de a rekorder elérte a 13. életévét is!

   Szinte mindig a sűrű aljnövényzetben költ. Áprilistől júliusig költ, kétszer évente. 5-7 tojás születik egy ilyen alkalommal, amin 13-14 napig kotlik a tojó. A fiatal madarak 13-15 naposan repülnek ki. Európában, és környékén található meg. Magyarországon rendszeres fészkelő.

 

Szerző: thommyboy'COM  2010.03.31. 13:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr951883857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása